Direct contact? Stuur een bericht via Whatsapp: 06 23731359

Plat dak bedekken met bitumen?

Bitumen dakbedekking voor een plat dak komt veel voor in Nederland en is erg populair. Bitumen dakbedekking ontstaat tijdens de productie van ruwe (aard)olie en glasvlies of polyester, waardoor het eigenschappen heeft die zeer geschikt zijn voor dakbedekking. Toch kan het zijn dat er na verloop van tijd scheuren ontstaan in de bitumen dakbedekking. Het is dan erg belangrijk dat het dak snel wordt gerepareerd. Wacht u te lang met het repareren van uw platte dak, dan zal er meer schade ontstaan.

De montage van bitumen op een plat dak

Bitumen dakbedekking wordt aangebracht op een plat dak met een brander. De onderkant van het bitumen wordt verhit met de brander, waardoor de bitumen aan het dak vast smelt. Bitumen is sterk materiaal. Het is goed bestand tegen zware weersinvloeden en kan grote krachten verdragen. Een plat dak waarop regelmatig onderhoud gepleegd wordt kan jarenlang meegaan.

Bitumen dakbedekking op een dak geplaatst

Een aantal voordelen van bitumen dakbedekking

Een dak met bitumen is goed bestand tegen vocht.

Bitumineuze dakbedekking is relatief goedkoop in aanschaf in vergelijking met andere dakbedekking.

Wilt u uw dak tegelijk ook goed geïsoleerd hebben? Bitumen is perfect te combineren met isolatie! Indien het dak van buitenuit geïsoleerd wordt, kan bitumen gewoon op de isolatielaag geplaatst worden.

Kosten bitumen plat dak

Wilt u weten wat de kosten zijn van bitumen dakbedekking voor een plat dak? Vul het onderstaande formulier in voor een gratis prijsindicatie.